האם פירות קפואים בריאים כמו פירות טריים?

זוכרים את התקופה בה אמרו שפירות קפואים מאבדים את הערכים שלהם ומכאן שאינם בריאים כמו פירות טריים? ובכן, זה לא כל כך נכון. יש יתרונות רבים בפירות הקפואים ובוודאי שבתור קינוח או כמשקה בריא וטעים הם עדיפים על אפשרויות מתוקות אחרות. אז מה אפשר לעשות עם פירות קפואים, מהם יתרונותיהם והאם הם בריאים כמו פירות טריים? כל התשובות בכתבה זו. 

השימושים הרבים בפירות הקפואים 

יש אין ספור שימושים בפירות קפואים במאכלים ובקינוחים, אך אנחנו מכירים בעיקר את האפשרות להכין שייק פירות טעים וקר. מדובר על הקינוח האהוב על רבים, הוא בריא, ממלא, קר ומצנן וגם קל להכין אותו בבית בעזרת המכשירים המתאימים. 

יתרונות הפירות הקפואים 

יש לפירות הקפואים מספר יתרונות, והראשון בהם הוא האפשרות לאחסן את הפירות שאנחנו כל כך אוהבים לאורך זמן. כמובן שלאחר שאנחנו מקפיאים את הפירות השימושים שלהם משתנים, כך למשל תותים קפואים לעולם לא יחזרו להיות טריים אחרי הקפאה והפשרה, אלא תותים קפואים שהמרקם שלהם מעט עיסתי לאחר הקפאה. לכן לרוב, פירות קפואים ישמשו אותנו בצורתם הקפואה, לשייק, מוזלי או לקינוחים שונים. עוד יתרון בהקפאה הוא שאנחנו לא צריכים לזרוק את הפירות שקנינו. כך למשל אם קנינו קילו תותים או פלטות פירות ונותר מהם הרבה פירות, ניתן להקפיא אותם ולעשות בהם שימוש נוסף בתור שייקים בשלב מאוחר יותר. 

פירות קפואים

פירות קפואים

ומה לגבי הערך התזונתי של הפירות הקפואים? 

כמובן שהעדיפות הראשונית תמיד תהיה לאכול את הפירות מיד לאחר שהם נקטפים, אך העולם שלנו לא בדיוק מתנהל כך. אם כך, העדיפות השנייה תהיה לאכול את הפרי במצב הכי טרי שלו, כשהוא מאוחסן בקירור ובתנאים שמסייעים לו לשמור על הטריות שלו לאורך זמן. במידה ויש סלסלת פירות טעימה שיש חשש שלא תאכל במהרה, ניתן להקפיא ממנה חלק מהפירות בקופסאות ותמיד ליהנות מהם בשלב מאוחר יותר. האם הדבר יפגע בערך התזונתי של הפירות? כדאי לדעת שכל הערכים התזונתיים נשמרים בהקפאה, כולל הפחמימות, המינרלים, החלבונים והוויטמינים. ולא רק שהם יישמרו טוב יותר, הם גם יהיו מוגנים במקפיא מפני חיידקים שונים שאוהבים פירות. 

כיצד הכי כיף לקבל היום פירות? 

רוב האנשים ישמחו לקבל היום פירות טריים בתור מגשי פירות מקושטים המשלבים בתוכם סוגים רבים של פירות ארץ ישראליים עונתיים וכמובן פירות טרופיים. הפירות האהובים ביותר הם אבטיח, מלון, ענבים, מנגו, אננס, פסיפלורה ותותים, אך רבים גם אוהבים קיווי, אפרסק וליצ'י. ניתן להגיש מגשי פירות גם בצורה של סלסלת פירות עשירה או אפילו סושי פירות שנחשב כיום למגש האהוב ביותר על נשים בהריון שנמנעות מסושי אמיתי במשך תשעה חודשים. 

מה כדאי לדעת ולמה לשים לב? 

כאשר מדובר על פירות הדבר שקודם כל יש לשים אליו לב הוא נושא הטריות. פירות צריכים להיות במצב הטרי ביותר שלהם, מתוקים וללא פצעים או חלקים שאינם טריים. כמובן שהחיתוך שלהם במגש הפירות צריך להיות מקצועי וכך גם הצורה בה הם מונחים. מדובר על תורה שלמה של עיצוב וחיתוך שהופכים את המגש למה שהוא – יפה, מזמין, מגרה והכי חשוב – טעים. 

יש לוודא שהעסק ששולח את המגשים יכול לספק אותם לאזור אליו הם נשלחים, שהמגש ארוז וסגור היטב אך בצורה שאינה הורסת את סידור הפירות, וכמובן שהמשלוח נעשה בקירור ובתנאים שקבע משרד הבריאות בנושא. אם אפשר להוסיף למשלוח גם ברכה יפה, בלון או שוקולד – מה טוב!

אהבת? נא לדרג!

מיוחד לגולשי האתר - 10% הנחה על כל המוצרים!

למימוש הקופון הוסיפו את הקוד 'פרימדונה' בעגלת הקניות