איך שומרים שהתפוחים לא ישחימו בסלסלת פירות מעוצבת?

התפוח הוא אולי הפרי הידוע ביותר לשמצה בכל מה שנוגע לצבע שלו. כולם מכירים את זה – מעט אחרי שחותכים את התפוח הוא מתחיל לתפוס צבע שחום ומיד מעורר תגובות לא טובות בקרב מי שרואה אותו. זה לא מעורר תיאבון, אבל האם באמת יש בעיה עם הצבע השחום? ולמה בכלל תפוחים משחימים יותר מפריות אחרים? הכנו עבורך מדריך מפורט שיעשה קצת סדר וגם יסביר אחת ולתמיד איך נמנעים מההשחמה. 

למה התפוחים משחימים? 

כל תפוח משחים ועל זה אין ויכוח. יהיו כאלה שישחימו מעט יותר ויש שייקח להם יותר זמן, אבל הם כולם משחימים. מדוע? יש לכך הסבר מדעי די פשוט. כאשר אנו חותכים את התפוח אנחנו פוצעים את הרקמה שלו, כתוצאה מכך הרקמות הפנימיות של התפוח באות במדע עם חמצן. התרכובות הפנימיות של התפוח חסרות צבע ולכן הוא לבן כמו שאנו מכירים אותו, עם זאת, כאשר אחד האנזימים של התפוח נחשף לחמצן, תרכובות הפנול הפנימיות שבו מקבלות את הגוון החום – הגוון הטבעי שלהם כאשר הם במגע עם חמצן. מבולבלים? יודעים מתי אתם כל הזמן אוכלים פירות שבאים במגע עם חמצן וזה בכלל לא מפריע לכם? כשמדובר בקפה ובקקאו. מדובר על פירות ועל אותו ההליך בדיוק, רק שבמקרה של הקפה והקקאו אנחנו ממש מעוניינים בהשחמה הזו. 

תפוח משחים

האם זה רק עניין של צבע? 

כאשר אנו מדברים על טריות תפוחים ובכלל על טריות פירות אנו מדברים על שמירתם במצב הטוב ביותר שלהם. למרות שהצבע השחום לא מצביע על טריות התפוח, הוא בהחלט גורם לאנשים לחשוב שהתפוח לא טרי, וזאת כיוון שכולנו רגילים לכך שהתפוח משחים כשהוא במגע ארוך טווח עם חמצן. מסיבה זו בעיקר מומלץ להימנע ממצב בו התפוח משחים, במיוחד כשזה מגיע לקינוחים כמו מגשי פירות. 

כיצד מונעים מהתפוחים להשחים במגש פירות?

כאשר מזמינים מגש פירות עם תפוחים מצפים לקבל אותם בגוון לבן וטרי. איך עסקים בתחום הפירות מצליחים לעשות זאת? יש שיטה אחת קלה במיוחד והיא טבילת התפוח במעט מי לימון או מריחת התפוחים בלימון. מספיקה מריחה קלה שבכלל לא מורגשת בטעם כדי לזכות בתפוח שנותר לבן לאורך שעות רבות. כמובן שככל שחותכים את התפוח בקרבה לאירוע, כך הוא יהיה טרי יותר וכל כך צריכה להיות החשיבות. כמו כן, תפוח טרי שנרכש זמן קצר לפני ההגשה שלו גם כן יסייע להשיג את המטרה. 

כיצד שומרים על טריות סלסלת הפירות החתוכים? 

אחת ההגשות האהובות והפופולאריות ביותר כיום בתחום הפירות היא סלסלת פירות מעוצבת עם פירות חתוכים. התפוחים מן הסתם גם מהווים חלק בלתי נפרד מהתחום, אך גם פירות אחרים ועל טריות כולם צריך לשמור. צריך לזכור, לא רק תפוחים משחימים, זהו תהליך טבעי שמתרחש כמעט בכל פרי, רק שעם התפוחים והאגסים רואים את ההליך כמעט באופן מידי בשל התרכובות השונות מהם הפירות עשויים. שמירה על טריות פלטות פירות מעוצבות מתחילה בשימוש בפירות טריים במיוחד, חיתוך מקצועי והשמת הפירות בסלסלה בצורה כזו שכל החלקים הטריים והחשופים נוגעים זה בזה. כמו כן, מלבד פירות טריים יש להוביל אותם בקירור ולבצע את החיתוך והסידור במועד קרוב ככל הניתן להובלה. 

מה כדאי לדעת על אחסון סלסלת פירות לפני ההגשה? 

קיבלת סלסלאות פרי לאירוע ויש זמן עד ההגשה שלהם? גם אם מדובר בכמה שעות בלבד יש להגיש אותן כשהן קרירות. ההמלצה היא לא להוריד את הניילון שעוטף את הסלסלה, ולהשאיר אותה בקירור. מדובר על אולם אירועים? יופי, ניתן להתארגן מראש עם בעל המקום ולומר שיהיה צורך במקרר מתאים שיוכל לאחסן את הפירות. אין להניח את הסלסלות אחת על השנייה שכן מחיצת הפירות יכולה להרוס את המרקם שלהם. כמו כן, אין להניח את הסלסלות בתוך מקפיא כי ההקפאה עלולה להרוס את הפירות גם כן. 

לסיכום, כאשר מזמינים סלסלות פירות ורוצים לשמור על הטריות שלהם יש לפעול בשני מישורים – במישור אחד יש לוודא שמדובר על עסק ותיק ומנוסה שעובד עם הפירות הטריים ביותר. במישור השני יש לשמור על הפירות על פי ההמלצות עד ההגשה.

אהבת? נא לדרג!

מיוחד לגולשי האתר - 10% הנחה על כל המוצרים!

למימוש הקופון הוסיפו את הקוד 'פרימדונה' בעגלת הקניות