5 יתרונות טובים באכילת תפוח

התפוחים בישראל, שופעי הטעם והערכים התזונתיים, יציעו פרץ של מתיקות, שמתאימה לכל אורח – לקטנים ולגדולים, לאלה שמקפידים על התזונה ולאלה ש"לא סופרים קלוריות" באירועים. הנה חמישה יתרונות לתפוח – שלא תמצאו במאכלים אחרים, ושאולי יגרמו גם לכם, לרוץ אל סלסלת הפירות בבית, ולאכול בהנאה את התפוח הראשון שלכם להיום.

באנגלית אומרים – An Apple a day keeps the doctor away – תפוח אחד ביום, ולא תצטרכו עוד לפגוש את הרופא שלכם. הנה חמש מתוך מגוון סיבות למשפט הזה.

#1 – לשפר את פעילות מערכת העיכול

בתפוח, כמו בפירות רבים אחרים, תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים – רק שבתפוח, מדובר בסיבים יעילים במיוחד, וכ-20% מהם אינם מסיסים במים. סוג הסיבים התזונתיים שבתפוח – פקטין – נמצא בכמויות גבוהות יותר בתפוחים ירוקים דווקא – וחשוב מאוד לאכול גם את קליפת התפוח, בה ריכוז גבוה של סיבים ועוד ערכים תזונתיים. הסיבים התזונתיים של התפוח משפר משמעותית את פעילות מערכת העיכול והמעיים, ממש כאילו עברתם זה עתה ניקוי מעיים יסודי. אם אתם סובלים לעיתים מעצירויות, נפיחות בבטן, גזים, או אפילו מתסמונת המעי הרגיש – אכלו תפוח ביום, ותחושו בהבדל.

#2 – הסיבים התזונתיים מפחיתים את הסיכוי לסרטן

הסיבים הלא מסיסים משמשים כמברשות קטנות ומנקים את המעי מבפנים, מפחיתים באופן דרמאטי את הסיכון לסוגי סרטן של מערכת העיכול – כולל סרטן המעי, החלחולת, ופי הטבעת. מחקרים מצאו קשר בין אכילת תפוחים לבין הסיכון מופחת גם לסוגים אחרים של סרטן, וייתכן שמדובר בהשפעה החיובית של נוגדי חמצון, גם בהם התפוח עשיר.

#3 – לזרז את הדיאטה

בשנת 2011 פרסמו חוקרים ממדינת פלורידה תוצאות מחקר מרעישות בקשר לצריכה יומית של תפוחים. המחקר עקב אחר 160 נשים, כאשר קבוצת הבדיקה צרכה תפוח מידי יום. התוצאות – ירידה של מעל 20% ברמות הכולסטרול ה"רע" (LDL), ועליה של כ – 4% ברמות הכולסטרול ה"טוב" (HDL). עוד – נמצאו ירידה בסימני הדלקת הטבעיים בדם, ומכאן ירידה בסיכון לשבץ ומחלות לב.

#4 – להפחית את הסיכון לסוכרת

בעוד התפוחים הם מתוקים – הם מכילים מעט סוכר, והסיבים המסיסים מסייעים לגוף להפחית את רמות הסוכרים בדם. מחקר מצא כי נשים שאוכלות תפוח אחד ביום, נמצאות בסיכון מופחת ב – 28% ללקות בסוכרת סוג 2, ביחס לנשים שלא אוכלות תפוחים על בסיס יומי.

#5 – לשמור על שיניים בריאות וחיוך לבן

אם אתם בוחרים ללעוס את התפוחים שלכם – דעו כי על פי מחקרים, אתם כבר "מבזבזים" בערך 12% מסך הקלוריות שבהם, ומאפשרים לשפע של רכיבים תזונתיים, ביניהם אותם סיבים תזונתייים יעילים, להיספג בגוף באופן מיטבי. בנוסף, הלעיסה של תפוח בפרט, מנקה את השיניים ומסייעת להרחיק שאריות מזון מחללים שבין השיניים. ייצור מוגבר של רוק עקב הלעיסה, מפחית סיכון לעששת. כמובן – לא במקום לצחצח שיניים!

מחפשים סלסלת פירות עשירה עם פלחי תפוח?

המדינה הקטנה והמיוחדת שלנו, מציעה שפע של פירות בקיץ ובחורף – והתפוח, הוא אחד הכוכבים שלנו, הזמין בכל עונות השנה, במגוון זנים ובטעמים אהובים. פרימדונה מציעה מגשי פירות מפנקים במיוחד כחלק ממגשי האירוח, המוסיפים צבע, טעם וגם בריאות – לכל אירוע.

פרימדונה מספקת משלוח סלסלת פירות בתל אביב, מגשי פירות במודיעין ובעוד ערים ברחבי הארץ.